Ontmoet het team:

 

De Matthäus-Passion, Bachs monumentale werk over het lijden en sterven van Jezus, heeft de afgelopen twee jaar maar weinig geklonken.

Ga je in het voorjaar van 2022 weer luisteren naar een uitvoering?

Of heb je het juist nog nooit gehoord?

Kom dan deze zomer alvast proefzitten bij ons!

We spelen en zingen de mooiste delen uit de Matthäus-Passion, in een kleinere bezetting met mezzosopraan, bariton, fluit, cello en piano. Ondertussen nemen we je mee in het verhaal, in een actuele (of juist tijdloze?) interpretatie en regie van Stan Geurts. 
Tom Jansen (1992) studeerde af aan de opleiding Muziektheater van het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Theatergroep Kwatta en Tafel van Vijf Muziektheater.

Na zijn afstuderen in 2015 ontwikkelde Tom een steeds grotere liefde voor klassiek muziektheater en opera. Met Frans Fiselier en zijn huidige coach Hans Pieter Herman werkte hij aan een vol baritongeluid. Dit leverde hem verschillende beurzen op om verder te studeren in Berlijn.

Tom speelde rollen bij onder andere Holland Opera, Kasko en Theater Babel. Bij Silbersee was hij te zien in LEV en Kaapdiegoeiekoop op festival Oerol.

Met Consensus Vocalis reisde hij afgelopen seizoenen het land door in voorstellingen van de Nederlandse Reisopera. Sinds 2019 is Tom daarnaast verbonden aan het koor van De Nationale Opera.

Op het internationale toneel maakte Tom zijn debuut in Duitsland in de titelrol van Mozart’s Le nozze di Figaro, in Italië als Guglielmo in Così fan tutte en in Zwitserland als de vader in Hänsel und Gretel en de titelrol in Puccini’s Gianni Schicchi.

 

 

copyright Marco Borggreve – Consensus Vocalis.

Hobby’s: Koken en eten, wandelen, dansen en kei hard foute pop-liedjes zingen met karaoke.

Favoriete vakantiebestemming: Ik hou heel erg van Azië, maar als nummer één zou ik nu  voor Brazilië kiezen.

LievelingsdierIk knuffel heel graag met lieve honden. Als lievelingsdier zou ik toch gaan voor de chimpansee, omdat het zo eenvoudig is met ze te identificeren en ze toch een stuk schattiger en minder ingewikkeld zijn dan wij mensen.


Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Hij vervolgde zijn opleiding bij Nadine Secunde en Peter Lockwood.

Hij was te zien in Die Zauberflöte (Papageno), Le Nozze di Figaro (Il Conte), Don Giovanni (Masetto), L’Orfeo (Plutone), Alceste (Apollon, Hérault) en Down in the Valley (Tom Bouché, Preacher). Ook werkte hij mee aan enkele nieuwe opera’s, van Jan-Peter de Graaff, Chiel Meijering en Calliope Tsoupaki. Dit seizoen was hij onder andere te zien in een nieuwe familievoorstelling van De Nationale Opera: Een lied voor de maan.

Berend heeft een uitgebreid concertrepertoire en werkte als solist samen met onder anderen Jos van Veldhoven (Messiah, Weihnachtsoratorium), Antony Hermus (Die sieben Todsünden), Ton Koopman (Hohe Messe), Daniel Reuss (Ein Deutsches Requiem, Johannes-Passion), Sander Teepen (Matthäus-Passion) en Marcus Creed (Die Schöpfung). Dit seizoen was hij te horen op Radio 4 als Christus in Bach’s Johannes-Passion,  in een streaming vanuit het Concertgebouw met het Nederlands Kamerorkest en Cappella Amsterdam.

Als begeesterd liedzanger werkte hij samen met pianisten Daan Boertien, Felix Justin en Rixt van der Kooij. Ook is hij een door componisten en publiek gewaardeerd vertolker van nieuwe kamermuziek.

Website: www.berendeijkhout.nl

Lievelingseten: sushi

Lievelingsfilm: ik ben dol op langzame westerns

Lievelingskleur: groen

Favoriete vakantiebestemming: Noorwegen


Rut Codina Palacio zong al op haar zevende in het kinderkoor dat aan producties meedeed van het Gran Teatre del Liceu in Barcelona. Sindsdien verdeelde zij haar tijd tussen school, muziek, koor en danstraining. Zij kwam naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om haar studie voort te zetten en haalde in 2012 haar Masterdiploma. Tijdens haar studiejaren zong Rut sopraanrollen zoals Papagena in Die Zauberflöte van W.A. Mozart, Diana in J.Offenbach's Orphée aux Enfers, Amour in C.W. Gluck’s Orfeo ed Euridice, meerdere rollen in de eerste Nederlandstalige productie van H.Purcell’s King Arthur , Mrs. Jones in de Opera Street Scenes van Kurt Weill, la Contessa in Le Nozze di Figaro van Mozart en Lisa in Bellini's La Sonnambula. Ondanks Rut's veelbelovend debuut als Sopraan leidde haar vocale ontwikkeling haar naar het Mezzo-Sopraan repertoire. Na een jaar exploratie van dit nieuwe Fach onder leiding van Maurits Draijer is ze begonnen operarollen te interpreteren

als Carmen en Orfeo in de gelijknamige opera ’s van  Bizet  en Gluck, of Idamante in Idomeneo van Mozart. Met de Operagroep "The Fat Lady" in Haarlem voerde zij de rollen van Belinda en the Sorceress in Dido en Aeneas van Purcell uit. Daarnaast voerde zij ook onder andere Matilda in Händel's Ottone en Lola in Cavalleria Rusticana van Mascagni uit.

Sinds 2014 treedt ze op met de pianist Jean-Baptiste Milon als onderdeel van het Duo Vert Obscur met een breed repertoire aan Spaans Lied, Franse Mélodie en Italiaanse Opera, en ook met harpsichordist Olivier Garde onder de naam Children of Leto, waarmee ze barokrepertoire uitvoert.

Sinds 2015 zingt ze als freelancer bij het Groot Omroepkoor, waar ze met dirigenten zoals Simon Rattle, Sigvards Klava, Gustavo Dudamel, Daniel Gatti, Vladimir Jurowski, Edo de Waart, Eric Whitacre en Gustavo Gimeno mocht werken.

In 2016 is ze ook begonnen bij het koor van de de Nationale Opera en Ballet te zingen, in producties zoals Tchaikovsky’s Pique Dame, met Mariss Jansons, Borodin’s Prins Igor met Stanislav Kochanovsky, Henze’s Das Floss der Medusa met Ingo Metzmacher, A.Schönberg’s Gurre-Lieder met March Albrecht, en J. Offenbach’s Les Contes d’Hoffmann met Carlo Rizzi. Tussen vele anderen.

In de laatste jaar verdiepte Rut zich ook in het oratoriumrepertoire, met A. Dvorák's Stabat Mater, F. Mendelssohn's Paulus, Murray Wylie's Jerusalem Passion, Luis Bacalov's Misa Tango, Ariel Ramirez's Misa por la Paz y la Justicia, verschillende Bach Cantatas.


Lievelingseten: pasta & Thai

Lievelingsfilm: Young Frankenstein & Molin Rouge 

Lievelingsijs: alles dat cookies heeft  

Favoriete vakantiebestemming: Formentera, Bali of Italia

Hobby: affiliate marketing, skeeleren, dansen 


Mijn naam is Elodia Climent en ik kom oorspronkelijk uit Spanje. Toen ik 6 was, wist ik het al... ik wilde dwarsfluit spelen. Mijn ouders probeerde veel andere instrumenten aan te bieden maar mijn antwoord was altijd hetzelfde: de dwarsfluit of niks. Ik mocht toen met muziekles beginnen en toen ik 8 jaar oud was kreeg ik mijn eerste dwarsfluitles. Sindsdien kon ik niets leukers bedenken dan oefenen als ik klaar was met school!!

Toen ik 17 was studeerde ik af in Spanje. Een paar jaar later, zo’n 17 jaar geleden, kwam ik naar Nederland om op het conservatorium in Den Haag te studeren. Ik studeerde bij Kersten Mc Call en Emily Beynon (Concertgebouw Orkest) en in 2009 ronde ik mijn Masters af. Ook heb ik veel masterclasses van top fluitisten gevolgd.
Na 30 jaar speel ik nog steeds met dezelfde passie als toen ik begon. Ik treed regelmatig op met de top orkesten van Nederland en daarnaast ben ik actief met kamermuziek. Een klein geintje: misschien heb je me op TV programma Maestro (seizoen 3 en 4) gezien. 

Naast mijn werk in de muziekwereld, studeer ik Rechten op de Open Universiteit... en wat geniet ik van het leren van een ander vak naast muziek!! Ik had stiekem ook geneeskunde gestudeerd, maar dat was een beetje te veel geweest  

websites : www.eloflute.nl

www.nostringsattached.nl

Mijn droom: een groot huis kopen met heel veel terrein omheen om dieren van de slager te redden (koeien, varkens, kippen... ) maar ook honden, katten... en ze een mooi rustig leven geven. 

Lievelingseten: mijn Oma's "Putxero" en mijn man's quiche 

Lievelingsfilm: zo veel... The Green Mile, My life without me, Pitch Perfect, My Best Friend's Wedding...

Lievelingsijs: after-eight 

Favoriete vakantiebestemming: Serengeti en Zanzibar (Tanzania)

Hobby:  dansen, (brood) bakken en alles gerelateerd aan geneeskunde


Pianiste Celia García-García is een veelgevraagde en ervaren kamermusicus die concerten heeft gegeven in heel Nederland en in Spanje, België, Duitsland, Rusland, Canada en China met haar vaste ensembles (Duo IJlstra-García met saxofoniste Femke IJlstra) en in zeer diverse ad hoc bezettingen (recentelijk met contrabassist Dominic Seldis, het Paradiso Orchestra met Ilja Leonard Pfeijffer, thereminist Thorwald Jørgensen, de contrabas- en slagwerksecties van het KCO, etc).

Celia is gespecialiseerd in orkestspel (piano, celesta en synthesizer) en trad onlangs op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta en Het Balletorkest. Als orkestmusicus kwam zij in contact met de celesta en inmiddels is zij een ware ambassadrice van het instrument geworden. In 2016 nam zij een celesta album in Stuttgart op in opdracht van Schiedmayer Celesta en recentelijk heeft zij solo recitals en concerten gegeven met o.a. Myrthe Helder (viool), Brandt Attema (bastrombone), Bernadeta Astari (sopraan) en Mame N’Diack Thiam (zang en percussie).

Haar veelzijdigheid vertaalt zich in interdisciplinaire projecten en vernieuwende samenwerkingen om een breder publiek kennis te laten maken met klassieke muziek. Haar project “Is jazz music too?” is een samenwerking van Duo IJlstra-García met regisseuse Annechien Koerselman en schrijfster Corinne Heyrman rondom de legendarische sopraan Éva Gauthier. Samen met Florien Hilgenkamp vormt ze Rabbits at work, een komische klassieke liedduo, en met tapdanseres Marije Nie heeft ze Classical Tap opgericht. Ze nam twee kamermuziek albums op: Martyrs met Codigo Trio, en Sweet Solitude met sopraan Nicole Jordan.

Celia was te gast op TV programma’s Podium Witteman, Maestro en De Tiende van Tijl, en op radioprogramma’s Opium, Spiegelzaal, De Klassieken en NTR Podium. Sinds 2012 is Celiaartistiek programmeur van de festivals Weekend van de Romantische Muziek te Rotterdam en Romantiek in de Keukenhof.

website: www.celiapiano.com 

Lievelingsfilm: ik ben meer een serie-mens en ik kan Mad Men van harte aanbevelen.

Lievelingsijs: straciatella

Favoriete vakantiebestemming: op dit punt maakt het me niets uit, als ik maar weg kan! 

Hobby: bakken! Ik ben een vreselijke zoetekauw 


Ania Katynska is celliste en gambiste gespecialiseerde in oude muziek gevestigd in Rotterdam. Ze studeerde barokcello met Jaap ter Linden, Phoebe Carrai, Markus Möllenbeck en Mark Caudle. Viola da gamba diploma heeft ze in Wroclaw (Polen) gehald.

Ania Katynska heeft solo concerten gegeven in Oekraïne, Polen en Frankrijk, meestaal met Bach suites. Ze heeft samengewerkt met o.a. Concerto Copenhagen, Paulus Barokk, New Collegium, Symphonie Atlantique, Wroclaw Baroque Orchestra en heeft CD's opgenomen met Arte dei Suonatori, Klaartje Veldhoven en Gabrielli Consort and Players (in samenwerking met Wroclaw Baroque Orchestra).
Haar grootste passie is kamermuziek. Ze was mede-oprichter van Parnassos, Reicha Ensemble en Continuo Company. Ze is op dit moment een lid van Piu Corde www.facebook.com/piucorde/ 
Tussen 2008 en 2014 was ze cello lerares bij oude muziek cursussen in Le Treport (Frankrijk). Sinds 2016 heeft ze eigen studio in Rotterdam, waar ze cello en viola da gamba lessen geeft. 
 
Lievelingseten: alles dat lekker is

Lievelingsfilm: Jackie Brown

Lievelingsijs: salted caramel

Favoriete vakantiebestemming: vakantie....wat is dat...

Hobby: mijn werk en sports


In 2015 behaalde Gulian van Nierop cum laude zijn bachelordiploma in Zang en Koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zingen studeerde hij bij de IJslandse tenor Jón Þorsteinsson en en directie bij Rob Vermeulen. Hij zette zijn vocale vorming voort bij de Belgische zangcoach Teun Michiels.

Voor opera en theater heeft hij een levendige interesse en hij speelde dan ook in verscheidene producties. Hij maakt onderdeel uit van het jonge Nederlandse operacollectief B.O.O.M!, of Bold Opera On the Move. Daarmee speelde hij Papageno, zowel in Die Zauberflöte als in de succesvolle Nederlandstalige bewerking De Toverfluit, met regie van Frank Groothof.  Voorts werkt hij samen met Opera2Day, en speelde hij hoofdrollen in onder meer Brúndibar (Krasá) en La finta semplice (Mozart).

Gulian treedt ook regelmatig op als solist in oratoriumproducties en werkte onder meer met het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman en de Holland Baroque Society met Erik van Nevel. Als ensemblezanger werkt hij regelmatig samen met Capella Amsterdam en Consensus Vocalis, en zong hij in producties van DNO (De Nederlandse Opera) en de Nederlandse Reisopera.

Hij was een van de oprichters van het Olga Vocal Ensemble, een succesvol vijfkoppig a cappella ensemble dat in Nederland, Frankrijk, IJsland en Amerika lovend werd gerecenseerd. Als dirigent heeft hij verschillende orkesten en koren onder zijn hoede gehad. Hij is momenteel aangesteld als artistiek leider van Het Plantage Kamerorkest in Amsterdam en Vocalise te Ede.

Verder bezit Gulian een bachelor in de Biomedische Wetenschap en brengt hij soms een dagje in de keuken door voor het uitproberen van nieuwe formules en recepten.

Lievelingsfilm:The Big Lebowski, want een beetje vreemd is wel lekker                                                                    website: www.gvannierop.nl

Lievelingseten: Pasta en daarmee basta!

Lievelingsijs: Chocola is altijd goed

Favoriete vakantiebestemming: Italië

Hobby: Mijn eerste liefde was de Medische Wetenschap en het menselijk lichaam in al zijn mateloze complexiteit fascineert me nog steeds.


Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde.

In 2004 won Mark een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation, wat hem toegang verschafte tot masterclasses van grote pianisten als Idil Biret, Igor Roma en Jacques Rouvier. Verder werd hij uitgenodigd voor masterclasses van Leon Fleischer.

Mark is naast kamermusicus ook actief als liedbegeleider. Ook heeft hij ervaring als solist. Zo voerde hij het pianoconcert in G van Ravel uit met het Wagenings Symphonie Orkest. Het programma werd uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem en de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Zijn doel is om vernieuwing te zoeken binnen de programmering door middel van het spelen van minder bekende werken, het zoeken naar verrassende combinaties en het maken van eigenzinnige arrangementen.

Lievelingseten: pasta met zalm

Lievelingsfilm: Black cat white cat

Lievelingsijs: twee bolletjes op een hoorntje, bosvruchten en mango

Favoriete vakantiebestemming: de Alpen

Hobby: tuinieren

Photography Maaike Eijkman

website: http://marktoxopeus.nl/


 

Stan Geurts is een muziektheatermaker en componist. Zijn voorstellingen liggen op het snijvlak van opera, muziektheater en musical. Muziek is het uitgangspunt voor alles wat hij maakt. Met die muziek creëert hij een wereld waarin hij samen met het publiek kan verdwalen. Stan is onderdeel van Collectief Ludvik en werkt als assistent-regisseur voor de Nederlandse Reisopera.

 

 

Lievelingseten: Wentelteefjes

Lievelingsijs: Ben & Jerry's Chunky Monkey

Favoriete vakantiebestemming: Australië

Hobby: Verdwalen in het bos

 

website: www.stangeurts.nl 

Sjoerd van den Berg Photography


Contact 

eloflute@hotmail.com

0616706673